Het “Buren Alarm” is specifiek ontwikkeld voor de onderlinge bewaking van aan elkaar grenzende panden zoals winkels, woonhuizen, e.d. of in grotere bedrijven tbv de onderlinge afdelingen.

burenalarm

De doelstelling van het onderling waarschuwingssysteem is om in geval van calamiteiten met een simpele handeling een alarmmelding te versturen naar alle op het systeem aangesloten buren / collega’s.

Hierbij gaat het dan om een alarmsignaal dat geactiveerd wordt met daarnaast een identificatie, een tekst op het display van alle bedieningsunits.

Hierbij geldt dat in het pand waar de alarmering wordt gemaakt geen enkele reactie op de alarmering optreedt. Met andere woorden, in het pand waar de alarmering wordt gemaakt zullen geen audiovisuele alarmeringen optreden, waardoor een eventuele overvaller gewaarschuwd zou kunnen worden.

Bij dit systeem kunnen afstandsbedieningen in diverse soorten en maten geleverd worden.
Hierbij kunt U denken aan o.a.

  • Halskettingzenders
  • Paniekknoppen
  • Polsbandzenders
  • Dodemansknoppen
  • Handzenders

Ook bestaat de mogelijkheid om bij activering van het alarm een flitser en/of sirene aan te sturen.

Naast de melding die naar de buren, grotere winkels of tehuizen ook naar andere afdelingen verzonden wordt bestaat ook de mogelijkheid om een zogenaamde stil-alarm melding te versturen naar een kiezerinterface, die op zijn beurt een alarmkiezer activeert en daarmee een melding naar een meldkamer verstuurt. Het systeem is volledig bewaakt, dat betekent dat er continu een verbinding aanwezig is tussen de verschillende panden.

Door de modulaire opbouw van het systeem bestaat de mogelijkheid om per pand een keuze te maken tussen een eenvoudige maar doeltreffende bewaking, of een uitgebreide bewaking met bijvoorbeeld de mogelijkheid van inluisteren, koppeling met alarminstallatie e.d.

T.B.M. Beveiliging
TBM Deventer Beveiliging - Telecom, specialist in inbraaksignalering & beveiligingstechnieken.
  • Hanzeweg 45d - 7418AV Deventer
  • (+31)570-633 034