Veel openbare gelegenheden worden naast een inbraaksignaleringsinstallatie uitgerust met een video bewakingssysteem. Deze bestaat veelal uit een camera, monitor en Harddisk recorder. Op de monitor kan direct gezien worden wat er zich op dat moment afspeelt. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om ook het geluid op te nemen en af te spelen.

De recorder neemt het video signaal gedurende een bepaalde tijd, bijvoorbeeld 24 uur of 960 uur, op zodat indien er een incident heeft plaatsgevonden er teruggekeken kan worden. De datum en het tijdstip kunnen ook vermeld worden op de opname zodat achteraf precies de tijd kan worden vastgesteld.

De harddisk recorder kan veelal zo ingesteld worden dat als de harddisk vol is deze weer voor aan begint met het opnemen. Hier door blijven de laatste opnamen bewaard blijven

Verder is het ook mogelijk dat de harddisk recorder pas met het opnemen begint als iets in het zichtveld is van de camera zodat de recorder niet eindeloos staat op te nemen (motion detection).

Door vervanging van de time-lapse recorder door een Hard Disk Recorder (HDR) zijn er vele mogelijkheden bij gekomen. Vooral het terug zien van opgenomen beelden gaat nu er snel immers de videoband hoeft niet terug gedraaid te worden en via de harde schijf kan in enkele seconden het beeld weergegeven worden van een opname van bijvoorbeeld 15 dagen oud. Via een netwerk aansluiting op de HDR kan deze gekoppeld worden aan een pc en kan op afstand via de pc het opgenomen beeld bekeken worden. Via internet kunnen op deze manier interlokaal of internationaal de beelden bekeken worden. Ook kunnen beelden naar een daarvoor geschikte GSM telefoon of PDA gestuurd worden.

Door middel van een interne of externe Multiplexer kunnen er bijvoorbeeld beelden van 16 camera’s gelijktijdig worden opgenomen en of gelijktijdig of per stuk in fullscreen worden weer gegeven.

recorder
intercom

Voor woonhuizen is het ook mogelijk dat er een camera systeem wordt aangelegd zodat men op de t.v. in de huiskamer kan zien wie er voor de deur staat.

Met de huidige camera techniek is het mogelijk om zowel in kleur als zwart/wit een goed beeld te krijgen op de monitor. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van een speciale infrarood techniek.

Door de huidige breedband internet verbindingen is het ook mogelijk om realtime beelden over te zenden naar alle delen van de wereld en overal de beelden te bekijken.

T.B.M. Beveiliging
TBM Deventer Beveiliging - Telecom, specialist in inbraaksignalering & beveiligingstechnieken.
  • Hanzeweg 45d - 7418AV Deventer
  • (+31)570-633 034