Een inbraaksignalering installatie, ofwel een alarminstallatie, is een installatie die zo snel en betrouwbaar mogelijk een inbraak signaleert. Om een inbraak te signaleren is het noodzakelijk dat in het te beveiligingen pand detectoren worden geplaatst. De door TBM gebruikte detectoren zijn met zorg geselecteerd op hun betrouwbaarheid en goede werking.

Hier volgt een overzicht van de soorten detectoren die onder andere gebruikt worden:

  • passief infrarood detectoren: indien er iemand voor langs loopt dan wordt deze beweging gedetecteerd, ook voor buiten geschikte modellen.
  • actief infrarood detectoren: indien een straal onderbroken wordt dan wordt deze gedetecteerd. (tot 150 mtr. ook buiten)
  • akoestische glas breuk detectoren: indien er een ruit wordt ingegooid in de desbetreffende ruimte dan wordt dit gedetecteerd.
  • seismische (tril) contacten: indien er een heftige trilling plaats vindt dan wordt deze gedetecteerd.

Alle detectoren worden voor zover mogelijk allemaal op een aparte groep van een alarmcentrale aangesloten. Op deze alarmcentrale is ook het bedienpaneel aangesloten om het alarm in en uit te schakelen middels een geheime code of sleutel. Per gebruiker kan een aparte code worden aangemaakt zodat later in het geheugen altijd kan nagekeken worden wie er op een bepaald tijdstip de alarminstallatie heeft in- of uitgeschakeld. Eveneens worden alle alarmmeldingen opgeslagen in het geheugen van de alarmcentrale met de desbetreffende tijd en datum.

Het in- en uitschakelen van een alarminstallatie kan ook door gebruik te maken van een sleutelslot, toegangspas, bestaande slot van de deur, codesleutel, etc. De nieuwe versie centrale alarm apparatuur is voorzien van een aantal programmeerbare klokken. Hier mee kan het systeem automatisch in- en uitschakelen op van te voren vast gestelde tijdstippen. De installaties kunnen in maximaal 8 aparte delen (secties) worden in en uit geschakeld.

Indien een inbraak gesignaleerd wordt kan het systeem hoofdzakelijk op twee manieren reageren:

  • Stil alarm: doormelden van de inbraak naar één van onze meldkamers via PSTN, IP of GSM/GRPS die dan vervolgens op een vooraf met de klant besproken manier reageert, b.v. het bellen van de politie of contactpersonen en bewakingsdienst.
  • Luid en optisch alarm: dit betekent dat er een sirene begint te werken welke gevestigd is op de plaats van de inbraak, al dan niet in combinatie met een flitslamp. Vaak gaat hierdoor de inbreker op de vlucht.

Het is natuurlijk ook mogelijk om bovenstaande manieren te combineren. Bij een stil alarm wordt er meestal gebruik gemaakt van een doormelding via het openbare telefoonnet, hiervoor worden er zogenaamde telefoonkiezers gebruikt die dan de melding doormelden naar de meldkamer. Via ISDN is de bewaking van de telefoonlijn continu. Binnen 2 seconden is bij onze meldkamer bekend dat uw installatie alarm geeft, storing heeft of de telefoonlijn uitgevallen is. Dit kan ook via IP (kabel, ADSL of glasvezel) of via GSM/GPRS.

Wat dacht u van een draadloos alarmsysteem? Geen hak- of breekwerk. Dit systeem wordt professioneel geïnstalleerd en aangesloten op een Borggecertificeerde alarmcentrale.
Hiervoor zijn twee mogelijkheden: een volledig draadloos systeem welke voldoet aan verzekerings klasse 2 / Es – Ed of een volledig bekabeld systeem dat voldoet aan hogere klassen en wordt uitgebreid met draadloze melders voor op die plaatsen waar een kabel niet mogelijk is of misstaat,ook voor bewaakte brandmelding.

Door het gebruik van de nieuwste technieken met doormelding via het GSM/GPRS netwerk is het nu mogelijk op die plaatsen waar geen enkele telefoonlijn aanwezig is nu toch een betrouwbaar alarm systeem te monteren met volledige doormelding van alle mogelijkheden naar de meldkamer of eenvoudig via spraak of SMS naar een vaste en of GSM telefoon. Hiermee wordt het ook mogelijk om tijdelijke objecten of voorzieningen tijdelijk te beveiligen. Te denken valt hieraan bouw locaties en objecten in de bouw of afbouw fase, bouw containters, recreatie woningen, (sta)caravans, boten, mobiele objecten zoals auto’s of vrachtwagens, stallen en schuren, tweede-huis, landbouw installaties

T.B.M. Beveiliging levert alarmsystemen op maat! Hierdoor kunnen we met een passende oplossing komen.

Heeft u vragen over inbraakinstallaties? Neem dan contact met ons op.

hal-157883_640
T.B.M. Beveiliging
TBM Deventer Beveiliging - Telecom, specialist in inbraaksignalering & beveiligingstechnieken.
  • Hanzeweg 45d - 7418AV Deventer
  • (+31)570-633 034