INTERNET IP ADSL KABEL GLASVEZEL

Nu het internet op vele manieren zijn intrede heeft gedaan en eigenlijk niet meer weg te denken is, kwamen en komen nog veel van onze relaties voor verassingen en of problemen te staan. Die ze niet verwacht hadden en waar voor ze ook niet gewaarschuwd waren.

Wat zijn de problemen in de praktijk?
Het meest bekende is dat bij een stroomstoring er geen apparaat meer werkt, mogelijk alleen nog een analoge telefoonlijn met een vast toestel. Want alle apparatuur zoals modems en routers werken niet zonder netspanning.

Een oplossing voor dit probleem kan zijn een UPS, die via een accu de aangesloten apparatuur nog een tijdje van stroom voorziet.

Daar naast is er nog een tweede probleem, dat is de betrouwbaarheid van een internet aansluiting en daarmee ook een VoIP telefoonlijn zoals internet plus bellen. Ook verloopt de communicatie naar een meldkamer via een VoIP verbinding niet altijd vlekkeloos, omdat er bij het digitaliseren informatie verloren gaat.

Hier voor zijn er verschillende oplossingen op de markt, bv, een z.g. PSTN2IP converter dit apparaat zet de alarm berichten van het alarmsysteem om naar IP. Dit apparaat onderhoud continu een verbinding met de meldkamer waardoor er ook binnen enkele minuten gedetecteerd kan worden dat er geen verbinding meer is. Tevens zijn er ook uitvoeringen op de markt die zijn uitgerust met een GPRS module, wanneer dan de vaste internet verbinding weg valt wordt er overgeschakeld naar GPRS.

Wilt u weten hoe uw alarmsysteem het beste kan worden aangesloten via IP of overweegt u over te stappen naar internet en bellen, neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheiden.

utp kabel
T.B.M. Beveiliging
TBM Deventer Beveiliging - Telecom, specialist in inbraaksignalering & beveiligingstechnieken.
  • Hanzeweg 45d - 7418AV Deventer
  • (+31)570-633 034