kvinl

De BRL Beveiliging is voor kritiek beschikbaar

In oktober 24, 2014

Het Centraal College van Deskundigen (CCvD) van de Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL) heeft de versie van de BRL 6000 – deel ‘Beveiliging’ voor publicatie ter kritiek vastgesteld. De kritiekperiode loopt tot 17 november 2014.

De BRL Beveiliging document is de beoordelingsrichtlijn voor beveiligingsinstallateurs. Als een certificerende instelling een bedrijf controleert, dan doet zij dat aan de hand van een beoordelingsrichtlijn (BRL), soms ook wel een kwaliteitsschema of kwaliteitsregeling genoemd. Daar staat in aan welke eisen een bedrijf moet voldoen om het vertrouwen van een opdrachtgever terecht te verdienen. Een goedgekeurd bedrijf ontvangt van de certificerende instelling een bedrijfscertificaat. Daarmee kan het bedrijf aan de opdrachtgever aantonen over het benodigde kwaliteitsniveau te beschikken.

Het doel van deze BRL is ervoor te zorgen dat opdrachtgevers van beveiligingsinstallateurs een solide keuze kunnen maken voor een bedrijf waaraan zij hun problemen en vragen kunnen toevertrouwen. Deze nieuwe BRL Beveiliging maakt onderdeel uit van de bestaande BRL 6000 met de delen 1 t/m 8, 10, 16 en 21. Het is voor bedrijven mogelijk om zich uitsluitend te laten certificeren voor de BRL 6000-00 (algemene deel) en deze BRL Beveiliging.

Bron: www.beveiligingsnieuws.nl

T.B.M. Beveiliging
TBM Deventer Beveiliging - Telecom, specialist in inbraaksignalering & beveiligingstechnieken.
  • Hanzeweg 45d - 7418AV Deventer
  • (+31)570-633 034